Wanneer welke pur?

Wanneer welke pur?

Er zijn diverse soorten pur en het is van belang om de juist pur te gebruiken voor de desbetreffende klus. Maar wanneer gebruik je nou welke pur? Zie hieronder een aantal veel voorkomende klussen gerelateerd aan de geschikte pur om je een eindje op weg te helpen!1.

Iets afdichten, isoleren of voegen? Ga dan voor de Kelfort purschuim KS of NBS (de KS pur kan je meteen toepassen en voor de NBS pur heb je een pur pistool nodig). Deze pur is geschikt voor o.a. het verlijmen en afdichten van isolatieplaten en scheidingswanden onderling en het doorvoeren van leidingen en pijpen. Maar ook voor het afdichten, isoleren en vullen van aansluitingen, voegen, naden en kieren van aansluitnaden van nokken, kepers, schoorstenen en dakkapellen.

2.

Een pur nodig voor het afdichten, vullen en/of isoleren van voegen, gaten en holle ruimten terwijl het -10 ºC is? Dan is het de Kelfort purschuim SU-PUR NBS die je zoekt! Eigenlijk is deze pur vrijwel hetzelfde als de Kelfort purschuim KS of NBS (zie nr. 1), alleen is deze ook verwerkbaar vanaf -10 ºC tot +35 ºC én levert deze PUR 50% extra meters op in vergelijking met een standaard pur.

3.

Opzoek naar een brandwerende pur voor het afdichten van aansluitingen, voegen en naden? Kies dan de Kelfort brandwerend brandschuim KS of NBS (de KS pur kan je meteen toepassen en voor de NBS pur heb je een pur pistool nodig). Deze pur is geschikt voor het brandwerend afdichten van aansluitingen, voegen en naden van o.a. scheidingswanden, met plafonds en betonvloeren, stelruimten tussen raam- of deurkozijnen en muur en onderlinge aansluitingen van betonvloeren.

4.

De naam zegt het al een beetje, voor een flexibele pur ga je voor de Kelfort Flex-PUR! Deze PUR is geschikt voor het afdichten van stelruimten, isoleren en vullen van aansluitingen van o.a. houten, kunststof en aluminium kozijnen en bouwkundig kader, scheidingswanden onderling en plafonds, verbetering van de thermische en akoestische isolatie tussen kozijn en bouwkundig kader en het luchtdicht maken van voegen die door thermische belasting veel kunnen bewegen.


U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x