Hoe ga je te werk?

Purren, moeilijk is het niet, maar hoe moet het? Zie hieronder het stappenplan!


1.

 Voordat je de PU-schuim aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Het is dus van belang dat je de ondergrond goed reinigt van te voren. Doe je niet kan dit de hechting benadelen. Eventueel kun je na het aanbrengen van het PU-schuim de ondergrond lichtjes bevochtigen zodat het optimaal kan vasthechten en uitharden.


2.

Trek beschermende handschoenen aan voor je te werk gaat. Schroef daarna de spuitmond op het ventiel van de bus PU-schuim en dan moet je 'm nog even een halve minuut schudden voor gebruik.


3.

Bij het aanbrengen van de pur houd je de bus ondersteboven en spuit je de ruimte die je gaat vullen half vol. Dit omdat het purschuim nog zal uitzetten. Sommige purren zetten niet uit, zodat het element dat je wilt hechten niet zal beschadigen door de uitzetting van het schuim. Wij raden je dus aan dit eerst te testen, zodat je daarna de geschikte pur soort kunt kiezen. Wanneer je grote openingen wilt purren werk je in lagen van steeds 3cm ongeveer. Voor een optimale hechting raden wij aan de lagen tussendoor steeds even licht te bevochtigen.


4.

Na uitharding van het schuim kun je met een mesje gemakkelijk het overtollige schuim wegsnijden.


5.

Gemorst PU-schuim kun je het best direct schoonmaken, als het schuim is uitgehard geeft deze vlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Als het schuim al uitgehard is kan je nog wel met een speciale verwijderaar te werk gaan, bekijk hiervoor het gamma van de producent van uw PU-schuim.


6.

Wanneer je hebt gemorst met het PU-schuim kun je dit het beste meteen verwijderen voordat het uithard en moeilijk te verwijderen vlekken veroorzaakt. Is het gemorste pur al wel uitgehard kun je het nog proberen te verwijderen met de pur reiniger. Kijk hiervoor bij de pur accessoires.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x